Sermons tagged with ‘jeesus’

10 Items

Joulu Ennen ja Nyt – Ilo, välinpitämättömyys, vihamielisyys (Matt. 2:1-11)

Päivänä tämän kaltaisena, noin 2024 vuotta sitten, tilanne Jerusalemissa oli kaikkea muuta kuin rauhallinen. Kaupungin puoli miljoonaa asukasta oli varpaillaan. He olivat huolissaan! Mikä heitä oikein huolestutti? Oliko sillä tekemistä kaukaisesta maasta saapuneiden salaperäisten vierailijoiden kanssa, jotka pitkän ja vaikean matkan jälkeen olivat yllättäen saapuneet kaupunkiin?

Päivä oli alkanut tavallisissa merkeissä, kunnes kaupungin portteja vartioivat ja järjestystä yllä pitävät sotilaat näkivät…

Mikä on reaktiosi, kun joku toinen on sinua siunatumpi? Luukkaan Evankeliumi, Osa 18 (Luuk. 1:43-45)

Tämänpäiväinen teksti tuo meidät mielenkiintoiseen tilanteeseen, missä korkeammassa asemassa oleva henkilö huomaa maailman silmissä ”vähempiarvoisemman” saaneen valtavan siunauksen. Miltä sinusta tuntuisi tällaisessa tilanteessa?

Kuvittelepa, että olet hyvästä perheestä ja sinulla on myös arvostetussa asemassa oleva puoliso. Tämän lisäksi olet ollut suhteellisen uskollinen Jumalalle vaeltaen kaikissa Herran käskyissä ja säädöksissä nuhteettomana ja kunnioittaen häntä elämässäsi. Mutta sinulla on eräs sukulainen…

Jeesus on kuningas – Mitkä ovat sinun vaihtoehtosi? – Luukkaan evankeliumi, Osa 15 (Luuk. 1:31-33)

Jae 31 korostaa Marian raskauden olevan todiste siitä, että hän oli löytänyt armon Herran edessä. Jakeissa 32 ja 33 Luukas aloittaa kuvauksen siitä, miksi tämä Marian raskaus ja tuleva lapsi olivat osoitus Jumalan armosta. Se liittyy siihen, kuka Jeesus olisi ja mitä hän tekisi.

Tämä, kuka Jeesus oikein on, onkin kenties maailmanhistorian tärkein kysymys. Se on myös elämäsi tärkein kysymys, johon tulet itse vastaamaan, joko vapaaehtoisesti nyt tai pakon edessä myöhemmin. Vastauksesi tähän kysymykseen määrittelee, enemmän kuin mikään muu maailmassa, elämäsi kulun niin tässä hetkessä kuin myös ikuisuudessa. Panokset eivät voisi olla suuremmat.

Evankeliumi Jeesuksen Mukaan (John MacArthur): Kirja-arvostelu

Sanoisiko Jeesus sinun olevan “pelastunut”? Oletko varma? Tämä on “Evankeliumi Jeesuksen Mukaan” kirjan aiheena. Jeesushan sanoi: Matt. 7:22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: ‘Herra, Herra… Ja silloin minä lausun heille julki: ‘Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät’. Tällaista evankeliumin julistusta ei juuri kuulla tänä päivänä.

Mitään julistusta, joka eliminoi parannuksen, ei voida todella nimittää evankeliumin sanomaksi, sillä syntiset eivät voi tulla Jeesuksen Kristuksen luokse, ilman että tapahtuu radikaali sydämen, mielen ja tahdon muutos. Se edellyttää hengellistä kriisiä, joka johtaa täydelliseen täyskäännökseen ja lopulta kokonaisvaltaiseen muodonmuutokseen. Raamattu ei tunne muunlaista kääntymystä.

Luukkaan evankeliumi, Osa 3 – Esittelemme mielipuolisen kuningas Herodeksen sekä hurskaan Sakariaan ja Elisabetin. (Luuk. 1:5-6)

Tämän kertaisessa saarnassa tapaamme kuningas Herodeksen, joka oli mielipuolinen, mutta kuitenken omalla tavallaan nokkela ja pätevä. Tapaamme myös Johannes Kastajan hurskaat vanhemmat. Heidän elämästä näkyi uskon kautta esiin tulevat hengelliset hedelmät. Tosi usko tuo tulessaan hedelmiä. Jeesus sanoo hedelmättömien oksien tulevan heitetyksi tuleen.

Entä mistä tiedämme näkyykö meidän elämässämme hengellisiä hedelmiä? Mistä tiedämme, onko meillä iankaikkista elämää?Tähän liittyen kertaamme Raamatusta 12 kohtaa…

Isä Meidän -rukous, osa 2: Kaikkien rukousten esikuva
(Matt. 6:9)

Ennen kuin alamme tutkimaan, mitä Jeesus tarkoittaa sanoessaan ”Isä meidän”, meidän täytyy ottaa askel taaksepäin ja huomata yksi erittäin tärkeä asia: miksi Isä meidän -rukous esiintyy Raamatussa kahteen kertaan? Eikö voisi ajatella, että Jeesuksen olisi kannattanut opettaa meille kaksi eri rukousta sen sijaan, että hän toistaa saman rukouksen kahdesti? Jeesus tosiaan opettaa meille kutakuinkin saman rukouksen kahdessa täysin eri asiayhteydessä. Mitä tämä merkitsee?

Isä Meidän -rukous, osa 1: Jeesus opettaa, miten meidän ei tule rukoilla.
(Luuk. 11:1, Matt. 6:1-8)

Monet meistä ovat varmaan rukoilleet tai vähintään puoliautomaattisesti hokeneet “Isä meidän -rukouksen” läpi kymmeniä tai jopa satoja kertoja elämämme aikana. Mutta harvoin varmaan olemme pysähtyneet miettimään, mistä tässä rukouksessa on oikeastaan kysymys. Tässä ihan esimerkin vuoksi neljä kysymystä Isä meidän -rukouksesta: Mitä hyötyä tämän rukouksen toistamisesta oikeastaan on? Minkä takia toistamme useasti juuri tämän rukouksen, […]