Sermons tagged with ‘Maria’

7 Items

Joulu Ennen ja Nyt – Ilo, välinpitämättömyys, vihamielisyys (Matt. 2:1-11)

Päivänä tämän kaltaisena, noin 2024 vuotta sitten, tilanne Jerusalemissa oli kaikkea muuta kuin rauhallinen. Kaupungin puoli miljoonaa asukasta oli varpaillaan. He olivat huolissaan! Mikä heitä oikein huolestutti? Oliko sillä tekemistä kaukaisesta maasta saapuneiden salaperäisten vierailijoiden kanssa, jotka pitkän ja vaikean matkan jälkeen olivat yllättäen saapuneet kaupunkiin?

Päivä oli alkanut tavallisissa merkeissä, kunnes kaupungin portteja vartioivat ja järjestystä yllä pitävät sotilaat näkivät…

Vaikeudet ja koettelemukset Jumalan lupausten keskellä, toimivat meidän hyväksemme ja hänen kunniakseen! Luukkaan Evankeliumi, Osa 21 (Luuk. 1:56-66)

Jumalan lupaukset ja suunnitelmat käyvät toteen. Samanaikaisesti hän toimii kulisseissa tehdäkseen sinusta enemmän Jeesuksen kaltaisen. Sinäkin joudut koettelemuksiin ja vastoinkäymisiin. Joskus ne ovat lyhyitä, joskus ne ovat pitkiä, mutta ne eivät kestä hetkeäkään pidempään kuin on tarve. Ja sinun ja muiden huomatessa Jumalan työskentelevän elämässäsi, hän saa ylistystä mahtavuudestaan ja armostaan.

Marian Kiitosvirsi, Osa 2/2 – Kaikki alistuvat voimallisen Jumalan edessä – Valitse tapasi. Luukkaan Evankeliumi, Osa 20 (Luuk. 1:49b-55)

Marian kiitosvirren jälkipuoliskon jakeista opimme, miten kaikki ihmiset joutuvat lopulta alistumaan voimallisen Jumalan edessä. Näemme, miksi näin tulee vuorenvarmasti käymään ja mitä vaihtoehtoja meillä ihmisillä on tämän asian suhteen. Samalla saamme rohkaisua tässä laulussa esiintyvien lupausten kautta, jotka koskevat meitä myös tänäkin päivänä.

Mikä on reaktiosi, kun joku toinen on sinua siunatumpi? Luukkaan Evankeliumi, Osa 18 (Luuk. 1:43-45)

Tämänpäiväinen teksti tuo meidät mielenkiintoiseen tilanteeseen, missä korkeammassa asemassa oleva henkilö huomaa maailman silmissä ”vähempiarvoisemman” saaneen valtavan siunauksen. Miltä sinusta tuntuisi tällaisessa tilanteessa?

Kuvittelepa, että olet hyvästä perheestä ja sinulla on myös arvostetussa asemassa oleva puoliso. Tämän lisäksi olet ollut suhteellisen uskollinen Jumalalle vaeltaen kaikissa Herran käskyissä ja säädöksissä nuhteettomana ja kunnioittaen häntä elämässäsi. Mutta sinulla on eräs sukulainen…

Jumala Suosii Lapsiaan – Mahtavaa! Luukkaan evankeliumi, Osa 14 (Luuk. 1:28-30)

Tämänkertaisessa saarnassa tulemme hahmottamaan, miten Jumala suosii lapsiaan. Ensimmäiseksi tarkastelemme, kuinka Jumala suosi Mariaa, Jeesuksen äitiä. Analysoimme, miten tämä vaikutti hänen elämäänsä. Tekikö tämä Marian elämästä helpompaa vai vaikeampaa? Vastaus voi olla sinulle yllätys. Tämän jälkeen jatkamme tarkastelemalla, suosiiko Jumala kaikkia lapsiaan ja jos suosii, niin miten se käy ilmi tai näkyy heidän elämässään.