Miten täytymme Pyhällä Hengellä ja mitä sitten tapahtuu? Luukkaan Evankeliumi, Osa 17 (Luuk. 1:39-42)

Johannes Kastajan ja Jeesuksen tarinat yhdistyvät heidän äitiensä, Elisabetin ja Marian, kohdatessa. Tämä onkin epätavallinen kohtaaminen. Se sisältää paljon enemmän kuin ensi silmäyksellä huomaamme. Tulemme myös analysoimaan, miten itse voimme joko täyttyä Pyhällä Hengellä, tai tukahduttaa hänen vaikutuksensa sisällämme. Entä mitä meidän tulisi sanoa nykypäivän “profeettojen” ja “apostolien” suhteen? Entäpä näkyjen, visoiden, ja unien ym. suhteen?

Jeesus on kuningas – Mitkä ovat sinun vaihtoehtosi? – Luukkaan evankeliumi, Osa 15 (Luuk. 1:31-33)

Jae 31 korostaa Marian raskauden olevan todiste siitä, että hän oli löytänyt armon Herran edessä. Jakeissa 32 ja 33 Luukas aloittaa kuvauksen siitä, miksi tämä Marian raskaus ja tuleva lapsi olivat osoitus Jumalan armosta. Se liittyy siihen, kuka Jeesus olisi ja mitä hän tekisi.

Tämä, kuka Jeesus oikein on, onkin kenties maailmanhistorian tärkein kysymys. Se on myös elämäsi tärkein kysymys, johon tulet itse vastaamaan, joko vapaaehtoisesti nyt tai pakon edessä myöhemmin. Vastauksesi tähän kysymykseen määrittelee, enemmän kuin mikään muu maailmassa, elämäsi kulun niin tässä hetkessä kuin myös ikuisuudessa. Panokset eivät voisi olla suuremmat.

Jumala Suosii Lapsiaan – Mahtavaa! Luukkaan evankeliumi, Osa 14 (Luuk. 1:28-30)

Tämänkertaisessa saarnassa tulemme hahmottamaan, miten Jumala suosii lapsiaan. Ensimmäiseksi tarkastelemme, kuinka Jumala suosi Mariaa, Jeesuksen äitiä. Analysoimme, miten tämä vaikutti hänen elämäänsä. Tekikö tämä Marian elämästä helpompaa vai vaikeampaa? Vastaus voi olla sinulle yllätys. Tämän jälkeen jatkamme tarkastelemalla, suosiiko Jumala kaikkia lapsiaan ja jos suosii, niin miten se käy ilmi tai näkyy heidän elämässään.

Elämänhallinta koettelemuksissa – Luukkaan evankeliumi, Osa 12 (Luuk. 1:24-25)

Tämänkertaisessa saarnassa tulemme analysoimaan, miten uskovien tulisi toimia vaikeissa tilanteissa. Elisabetin kohdalla analysoimme hänen kohtaloaan olla lapseton vanhuuteensa asti sekä hänen asennettaan tähän asiaan. Lopuksi käsittelemme, minkä takia Jumalaa sallii lapsettomuutta, terveysongelmia, ym. erittäin vaikeita tilanteita lapsilleen. Raamattuhan lupaa, että Jumalan lapsilta ei puutu mitään hyvää (Ps. 34:10) ja että kaikki toimii heidän parhaakseen (Room. 8:28).

Evankeliumi Jeesuksen Mukaan (John MacArthur): Kirja-arvostelu

Sanoisiko Jeesus sinun olevan “pelastunut”? Oletko varma? Tämä on “Evankeliumi Jeesuksen Mukaan” kirjan aiheena. Jeesushan sanoi: Matt. 7:22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: ‘Herra, Herra… Ja silloin minä lausun heille julki: ‘Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät’. Tällaista evankeliumin julistusta ei juuri kuulla tänä päivänä.

Mitään julistusta, joka eliminoi parannuksen, ei voida todella nimittää evankeliumin sanomaksi, sillä syntiset eivät voi tulla Jeesuksen Kristuksen luokse, ilman että tapahtuu radikaali sydämen, mielen ja tahdon muutos. Se edellyttää hengellistä kriisiä, joka johtaa täydelliseen täyskäännökseen ja lopulta kokonaisvaltaiseen muodonmuutokseen. Raamattu ei tunne muunlaista kääntymystä.

Jumalanpalvelus: Kaava, Kesto, Asenteesi ja omistautumisesi – Luukkaan evankeliumi, Osa 11 (Luuk. 1:21-23)

Tämänkertaisessa saarnassa, Luukkaan ensimmäisen luvun jakeissa 21-23, tulemme analysoimaan tämän raamatunkohdan henkilöiden omistautumista Jumalan palvelukseen niin asenteen kuin itse konkreettisten tekojenkin kautta. Millainen asenne, omistautuminen ja kunnioitus heillä oli Jumalan palvelukseen sekä Jumalan valtakunnan työhön? Entä mikä on oma asenteesi?

Luukkaan evankeliumi, Osa 10 – Uskotko Jumalan hyvään tahtoon, voimaan ja lupauksiin? (Luuk. 1:18-20)

Pappi Sakariaalle oli ilmestynyt enkeli, joka kertoi että Jumala tulisi täyttämään Sakariaan pyynnön pojasta hänen ollessa jo iäkäs. Kuinka luulet Sakariaan reagoineen tähän enkelin ilmestymiseen ja ilmoitukseen? Entä miten olisimme itse reagoineet, jos olisimme olleet Sakariaan asemassa puhumassa yliluonnollisen enkelin kanssa? Se selviää kun analysoit…

Luukkaan evankeliumi, Osa 9 – Jumalalle omistautumisen seuraamuksia (Luuk. 1:16-17)

Tänään jatkamme jakeista 16 ja 17, joista ilmenee lisää syitä siihen, miksi Johannes on oleva iloksi monelle, kuten jae 14 ennustaa. Lisäksi tulemme näkemään, mitä Johanneksen omistautumisesta Jumalalle tulee seuraamaan. Entä, miten Jumala voi käyttää sinua työkalunaan valtakuntansa asioissa? Mitä voisit tehdä, jotta hän käyttäisi sinua enemään, oli elämäntilanteesi mikä tahansa?