Pääsiäisen Pimeys ja Hirmuiset Hyökkäykset (Luuk. 22:53, 23:44 )

1. Miksi saatana muutti strategiaansa Jeesuksen ristinkuoleman estämisestä (Pietarin estelyillä) siihen, että hän halusi Jeesuksen kuolevan ristillä (Juudaksen kavalluksella)?
2. Miksi Kristuksen olleessa ristillä viimeisten kolmen tunnin aikana oli pimeää?

Aloittakaamme kaikkein ensimmäisestä pyhästä viikosta, joka on pääsiäistä edeltävä viikko. Oli noin vuosi 30 ja suurin osa ihmiskunnasta, Israelin valtio mukaan luettuna, oli mahtavan Rooman keisarikunnan vallan alla…

Joulu Ennen ja Nyt – Ilo, välinpitämättömyys, vihamielisyys (Matt. 2:1-11)

Päivänä tämän kaltaisena, noin 2024 vuotta sitten, tilanne Jerusalemissa oli kaikkea muuta kuin rauhallinen. Kaupungin puoli miljoonaa asukasta oli varpaillaan. He olivat huolissaan! Mikä heitä oikein huolestutti? Oliko sillä tekemistä kaukaisesta maasta saapuneiden salaperäisten vierailijoiden kanssa, jotka pitkän ja vaikean matkan jälkeen olivat yllättäen saapuneet kaupunkiin?

Päivä oli alkanut tavallisissa merkeissä, kunnes kaupungin portteja vartioivat ja järjestystä yllä pitävät sotilaat näkivät…

Vaikeudet ja koettelemukset Jumalan lupausten keskellä, toimivat meidän hyväksemme ja hänen kunniakseen! Luukkaan Evankeliumi, Osa 21 (Luuk. 1:56-66)

Jumalan lupaukset ja suunnitelmat käyvät toteen. Samanaikaisesti hän toimii kulisseissa tehdäkseen sinusta enemmän Jeesuksen kaltaisen. Sinäkin joudut koettelemuksiin ja vastoinkäymisiin. Joskus ne ovat lyhyitä, joskus ne ovat pitkiä, mutta ne eivät kestä hetkeäkään pidempään kuin on tarve. Ja sinun ja muiden huomatessa Jumalan työskentelevän elämässäsi, hän saa ylistystä mahtavuudestaan ja armostaan.

Marian Kiitosvirsi, Osa 2/2 – Kaikki alistuvat voimallisen Jumalan edessä – Valitse tapasi. Luukkaan Evankeliumi, Osa 20 (Luuk. 1:49b-55)

Marian kiitosvirren jälkipuoliskon jakeista opimme, miten kaikki ihmiset joutuvat lopulta alistumaan voimallisen Jumalan edessä. Näemme, miksi näin tulee vuorenvarmasti käymään ja mitä vaihtoehtoja meillä ihmisillä on tämän asian suhteen. Samalla saamme rohkaisua tässä laulussa esiintyvien lupausten kautta, jotka koskevat meitä myös tänäkin päivänä.

Marian Kiitosvirsi, Osa 1/2 – Miten voit ylistää ja palvoa paremmin? Luukkaan Evankeliumi, Osa 19 (Luuk. 1:46-49a)

Tänään opimme Marian kiitosvirrestä, joka tunnetaan myös nimellä ”Magnificat”. Tämä virsi on hyvin erilainen kuin monet virret tai laulut, joita lauletaan tämän päivän seurakunnissa. Huomaatko itse mitään eroja? Nyt tutkimme, miksi näin on ja samalla analysoimme syvällisen ylistyksen lähteitä ja juuria…

Mikä on reaktiosi, kun joku toinen on sinua siunatumpi? Luukkaan Evankeliumi, Osa 18 (Luuk. 1:43-45)

Tämänpäiväinen teksti tuo meidät mielenkiintoiseen tilanteeseen, missä korkeammassa asemassa oleva henkilö huomaa maailman silmissä ”vähempiarvoisemman” saaneen valtavan siunauksen. Miltä sinusta tuntuisi tällaisessa tilanteessa?

Kuvittelepa, että olet hyvästä perheestä ja sinulla on myös arvostetussa asemassa oleva puoliso. Tämän lisäksi olet ollut suhteellisen uskollinen Jumalalle vaeltaen kaikissa Herran käskyissä ja säädöksissä nuhteettomana ja kunnioittaen häntä elämässäsi. Mutta sinulla on eräs sukulainen…

Miten täytymme Pyhällä Hengellä ja mitä sitten tapahtuu? Luukkaan Evankeliumi, Osa 17 (Luuk. 1:39-42)

Johannes Kastajan ja Jeesuksen tarinat yhdistyvät heidän äitiensä, Elisabetin ja Marian, kohdatessa. Tämä onkin epätavallinen kohtaaminen. Se sisältää paljon enemmän kuin ensi silmäyksellä huomaamme. Tulemme myös analysoimaan, miten itse voimme joko täyttyä Pyhällä Hengellä, tai tukahduttaa hänen vaikutuksensa sisällämme. Entä mitä meidän tulisi sanoa nykypäivän “profeettojen” ja “apostolien” suhteen? Entäpä näkyjen, visoiden, ja unien ym. suhteen?

Jeesus on kuningas – Mitkä ovat sinun vaihtoehtosi? – Luukkaan evankeliumi, Osa 15 (Luuk. 1:31-33)

Jae 31 korostaa Marian raskauden olevan todiste siitä, että hän oli löytänyt armon Herran edessä. Jakeissa 32 ja 33 Luukas aloittaa kuvauksen siitä, miksi tämä Marian raskaus ja tuleva lapsi olivat osoitus Jumalan armosta. Se liittyy siihen, kuka Jeesus olisi ja mitä hän tekisi.

Tämä, kuka Jeesus oikein on, onkin kenties maailmanhistorian tärkein kysymys. Se on myös elämäsi tärkein kysymys, johon tulet itse vastaamaan, joko vapaaehtoisesti nyt tai pakon edessä myöhemmin. Vastauksesi tähän kysymykseen määrittelee, enemmän kuin mikään muu maailmassa, elämäsi kulun niin tässä hetkessä kuin myös ikuisuudessa. Panokset eivät voisi olla suuremmat.

Jumala Suosii Lapsiaan – Mahtavaa! Luukkaan evankeliumi, Osa 14 (Luuk. 1:28-30)

Tämänkertaisessa saarnassa tulemme hahmottamaan, miten Jumala suosii lapsiaan. Ensimmäiseksi tarkastelemme, kuinka Jumala suosi Mariaa, Jeesuksen äitiä. Analysoimme, miten tämä vaikutti hänen elämäänsä. Tekikö tämä Marian elämästä helpompaa vai vaikeampaa? Vastaus voi olla sinulle yllätys. Tämän jälkeen jatkamme tarkastelemalla, suosiiko Jumala kaikkia lapsiaan ja jos suosii, niin miten se käy ilmi tai näkyy heidän elämässään.