Miksi nämä sivut?

Kuka sinä oikein olet?

Olen syntinen ihminen niin kuin kaikki muutkin. Tiedän hyvin, että minun on paljon helpompi saarnata kuin elää omien opetuksieni mukaan. Kamppailen päivittäin samanlaisten asioiden kanssa kuin monet muutkin. Välillä voitan erilaiset synninhimoni ja valitettavan usein häviän. Kuitenkin kun katson taaksepäin huomaan, että voittojen lukumäärä kasvaa koko ajan. Se on todisteena siitä työstä, jota Pyhä Henki meissä kristityissä tekee, muuttaen meitä koko ajan enemmän ja enemmän Jeesuksen kaltaiseksi (Fil. 1:6). Nimeni on Johannes (Jaakko) Koponen.

Missä sinä asut?

Olen asunut monta vuotta Dominikaanisessa Tasavallassa, missä työskentelen projektinhallintotehtävissä.

Miksi sinä haluat saarnata suomalaisille? Miksi nämä sivut?

Olen syntynyt Suomessa ja asunut siellä monta vuotta ennen ulkomaille muuttoani. Nyt Jumala on laittanut sydämeeni halun saarnata ja jakaa tietoa suomen kielellä.

Tiedän, että Suomessa on monia pappeja ja seurakuntia, mutta toivon voivani kantaa korteni tähän kekoon. Jos Jumala käyttää minua työkalunaan opettamaan edes yhdelle ihmiselle jotain uutta, niin kunnia Jumalalle.   Nykypäivän teknologia antaa minulle mahdollisuuden tehdä näin vaikkapa Dominikaanisesta tasavallasta käsin. Toivon, että nämä sivut olisivat jollain tavalla hyödyksi suomalaisille ympäri maailman, asuivatpa he sitten Suomessa tai muualla maailmassa.

Onko sinulla pappiskoulutus?

Ei ole.

Miten voit kuvitella saarnaavasi ja opettavasi ilman pappiskoulutusta?

Samalla tavoin Pyhän Hengen avulla kuin monet muutkin Raamatun henkilöt, joilla ei ollut virallista pappiskoulutusta: Mooses, Timoteus, Luukas, ym.  Samalla lailla kuin monet muutkin saarnaajat ovat tehneet läpi historian, kuten esim. Paavo Ruotsalainen Suomessa, ja Martyn Lloyd-Jones, joka oli yksi Englannin tunnetuimpia saarnaajia. En tietenkään tarkoita, että olisin millään tavalla näiden kyseisten henkilöiden tasolla vaan pelkästään, että esimerkkejä löytyy.