Uskontunnustus

  1. Jumala on kolminaisuus joka koostuu Isästä, Pojasta, ja Pyhästä Hengestä. (Jes. 48:16, 61:1; Matt. 28:19 )
  2. Jumalalla on laki, jota olemme kaikki rikkoneet tekemällä syntiä. (Room. 3:23)
  3. Jumala on oikeudenmukainen. Koska olemme rikkoneet tätä äärettömän pyhää Jumalaa vastaan, se tarkoittaa sitä, että Jumalan on tuomittava meidät kaikki ikuiseen kadotukseen. Muutoin hän ei olisi oikeudenmukainen. Mikään rajallinen tai määräaikainen tuomio ei voi ikinä kompensoida edes yhtä rikkomusta äärettömän pyhää Jumalaa vastaan. Kadotus on siis ikuinen. (Ps. 7:11, Ilm. 4:8, Matt. 25:41)
  4. Meidän “hyvät työmme” eivät voi mitenkään pienentää rangaistustamme, kuten ei oikeudenmukainen maallinen tuomarikaan pienennä sarjamurhaajan tuomiota, vaikka murhaaja olisi auttanut monen monta ihmistä suojatien yli elämänsä aikana. (Room. 3:28, Ef. 2:8-9)
  5. Jumala on armollinen ja tulee tuomarin paikalta syytetyn paikalle, Jeesuksen muodossa, ottamaan meidän tuomiomme itsensä päälle. (Joh. 3:16)
  6. Kuoleminen toisen puolesta on suurin mahdollinen rakkaudenosoitus ja meidän Jumalamme on tämän rakkaudenosoituksen meille lapsillensa antanut. (Room. 5:8-9)
  7. Ristillä Jeesus kärsi ikään kuin hän olisi tehnyt kaikkien meidän synnit ja täten maksoi sen tuomion, jonka Jumalan oikeudenmukaisuus vaatii. Jumala otti kaiken Kristuksen vanhurskauden, joka oli hänen täydellisen ja synnittömän elämänsä tulos, ja laittoi sen tilillemme aivan kuten hän laittoi syntimme Kristuksen tilille. Näin ollen meidän ei itse tarvitse kärsiä ikuisessa kadotuksessa. (Jes. 53:5, Gal 3:13, 2. Kor. 5:21)
  8. Jumala herätti Jeesuksen takaisin henkiin, joka on todistus siitä että Jeesus maksoi rangaistuksemme tyydyttävästi (1. Kor. 15:17)
  9. Meidän pelastuksemme tulee sen kautta, että otamme Jeesuksen vastaan Vapahtajanamme ja Herranamme. Hän kärsi meidän tuomion edestämme. Meidän pelastuksemme tulee siis Jeesuksen tekojen kautta, eikä omien tekojemme kautta. (Joh. 14:6, Ap. t. 4:12)
  10. Joka Jeesuksen perässä haluaa kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon häntä (Luuk. 9:23). Meidän tekomme eivät meitä pelasta, mutta ovat todisteena oikeasta uskosta. (Jaak. 2:26)