Isä Meidän -rukous, Osa 6: Tulkoon Jumalan valtakunta (3/3). – Matt. 6:10

Jos tulitte tänne sivulle sähköpostilinkin kautta, lukemaan joulusaarnaa, se löytyy alta. Jos etsitte saarnaa Jumalan Valtankunnasta, isä meidän -rukoukseen liittyen, jatkakaa alla olevan laatikon alapuolelle.

Joulu Ennen ja Nyt – Ilo, välinpitämättömyys, vihamielisyys (Matt. 2:1-11)

Johdanto – Jumalan Valtakunta

Isä meidän –rukouksessa Jeesus opettaa meitä rukoilemaan Jumalan valtakunnan tuloa: ”Pyhitetty olkoon sinun nimesi, tulkoon sinun valtakuntasi.” Tämänkertainen saarna on kolmas ja samalla viimeinen saarna siitä, kuinka Jumalan valtakunta tulee.

Sinusta voi tuntua oudolta, että olemme pysähtyneet kolmen saarnan ajaksi käsittelemään Jumalan valtakunnan tuloa. Siihen on kuitenkin hyvä syy. Jumalan valtakunta ja sen synonyymi taivasten valtakunta ovat yhdessä Uuden testamentin kaikkein eniten käytetty termi. *http://en.wikipedia.org/wiki/Kingdom_of_God_%28Christianity%29#Etymology_and_usage

Jumalan valtakunta on siis erittäin keskeinen asia Uudessa testamentissa. Eikä siinä kaikki. Kuunnelkaa mitä Jeesus itse sanoi, Luuk. 4:43:

Mutta hän sanoi heille: “Minun tulee muillekin kaupungeille julistaa Jumalan valtakunnan evankeliumia, sillä sitä varten minä olen lähetetty”.

Jumalan valtakunta oli jatkuvasti Jeesuksen saarnojen keskipisteenä: sekä ennen hänen kuolemaansa, että sen jälkeen. Mistä Jeesus puhui opetuslapsillensa 40 päivän ajan, kun hän oli noussut kuolleista? Ap. t. 1:3: ”…ilmestyen heille neljänkymmenen päivän aikana ja puhuen Jumalan valtakunnasta. Siispä mekin olemme yrittäneet käydä tätä aihetta suhteellisen syvällisesti läpi.

Ensimmäisessä saarnassa kävimme läpi, kuinka Jumalan valtakunta saapui jo hieman sen jälkeen, kun Jeesus oli opettanut Isä meidän –rukouksen. Raamattu kertoo meille, että Jumalan valtakunta näet saapui ensimmäisenä helluntaina Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen, kun Pyhä Henki saapui ja asettui uskoviin.

Viime kerralla opimme, miten Jumalan valtakunta kasvaa yksi sielu kerrallaan sen saapuessa yksittäisten ihmisten elämään. Jumalan valtakunta tosiaan saapuu ja kasvaa yhä useamman siirtyessä pimeyden vallasta Jeesuksen valtakuntaan, kun he pelastuessaan ottavat Jeesuksen vastaan pelastajanaan ja kuninkaanaan. Kolossolaiskirje 1:13 kertoo meille miten Jumala ”…on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaan.”

 

Jumalan Valtakunta Huipentuu Jeesuksen Toiseen Tulemiseen

Nyt alamme tutkimaan kolmatta ja viimeistä tapaa, kuinka Jumalan valtakunta tulee. Se saapuu ja samalla huipentuu Jeesuksen toisessa tulemuksessa Suuren vaivanajan jälkeen.

Kun aiemmin tässä Isä meidän –rukouksta käsittelevässä saarnasarjassamme rukoilimme, että ”pyhitetty olkoon sinun nimesi”, niin yksi asia minkä olisi pitänyt heti pistää silmiimme on se, että Jumalan nimi ei ole tällä hetkellä pyhitetty tässä maailmassa. Jumala ei todellakaan saa tällä hetkellä maailmassa sitä kunniaa ja ylistystä, joka hänelle kuuluu. Mutta tulee olemaan aika, jolloin tämä tapahtuu. Tiedätkö milloin se tapahtuu? Tiedätkö, milloin Jumala tulee saamaan kaiken sen kunnian, joka hänelle kuuluu? Se tulee tapahtumaan silloin, kun Jeesus palaa ja tuo lopullisen Jumalan valtakunnan maan päälle. Silloin Jumala tulee saamaan kaiken sen kunnian, joka hänelle kuuluu.

On siis varsin luonnollista, että jos rukoilemme Jumalan nimen pyhitystä ja huomaamme, että Jumalan nimi ei ole tällä hetkellä pyhitetty niin kuin sen kuuluisi olla, silloin meidän seuraavan loogisen pyynnön pitäisi olla, että Jumalan valtakunta saapuisi, jotta hänen nimensä tulisi pyhitetyksi ja hän saisi kaiken sen kunnian ja loiston, joka hänelle kuuluu.

Sana valtakunta on Raamatussa kreikankielen sana ”basileia”, joka tarkoittaa kirjaimellisesti kuningaskuntaa. Kun siis puhumme Jumalan valtakunnan tulemisesta, tämä Jumalan valtakunta on itse asiassa kuningaskunta. Kuningaskunnassa on tietenkin kuningas ja Jumalan valtakunnassa tämä kuningas on Jumala itse. Hän määrää ja hallitsee kaikkea ja me alistumme hänen hallintansa alle.

Pyhitetty olkoon sinun nimesi, tulkoon sinun kuningaskuntasi.

Kirje filippiläisille 2:10-11 kertoo meille, että tulevaisuudessa on aika jolloin:

…kaikkien polvien pitää Jeesuksen nimeen notkistuman, sekä niitten, jotka taivaissa ovat, että niitten, jotka maan päällä ovat, ja niitten, jotka maan alla ovat, ja jokaisen kielen pitää tunnustaman Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra.

Raamattu siis kertoo meille, että jokainen polvi tulee notkistumaan Jeesuksen nimeen. Sillä ei ole merkitystä, uskooko henkilö Jeesukseen vai ei. Jokainen tulee polvistumaan hänen edessänsä tavalla tai toisella. Ainoa asia meidän päätettävänämme on, polvistummeko vapaaehtoisesti matkalla taivaaseen vai pakon edessä matkalla iankaikkiseen kadotukseen. Kaikki polvistuvat, jopa kaikki Jeesuksen kieltäjät ja vihaajat. Heidätkin Jumala pistää polvistumaan.

Jumalan nimi tulee siis pyhitetyksi, kun Jumalan valtakunta saapuu lopullisesti. Ilm. 11:15:

Ja seitsemäs enkeli puhalsi pasuunaan; niin kuului taivaassa suuria ääniä, jotka sanoivat: “Maailman kuninkuus on tullut meidän Herrallemme ja hänen Voidellullensa, ja hän on hallitseva aina ja iankaikkisesti”.

Me kristityt odotamme tätä päivää, jolloin Jeesus saapuu takaisin maan päälle, jolloin hänen valtakuntansa syrjäyttää kaikki nykyiset valtakunnat. Jeesus tulee hallitsemaan täydellisesti. Hän tulee olemaan niin täydellinen hallitsija, kuin kukaan voi vain olla. Silloin ei esimerkiksi enää tarvitse miettiä sellaisia asioita, kuten tuomitsevatko oikeusistuimet oikeudenmukaisesti ja ovatko kaikki maailman lait ja säädökset reiluja. Voi jospa voisimme jo nähdä hänen kirkkautensa ja elää hänen hallitsemassaan valtakunnassa näiden meidän nykyisten korruptoituneiden yhteiskuntien sijaan. Eikö tämä ole taas yksi hyvä syy rukoilla Jumalan valtakunnan tulemista?

Kuinka kauan annat tämän nykyisen maailman menon jatkua, Herra? Tule takaisin ja pistä loppu tämän maailman jokapäiväiselle synnille. Kuinka kauan annat ihmisten halveksia sinua ja halventaa sinun nimeäsi? Tule takaisin Herra, tulkoon sinun valtakuntasi. Tämä meidän toivo onkin ilmaistu täydellisesti koko Raamatun toisessa viimeisessä jakeessa. Ilm. 22:20:

Aamen, tule, Herra Jeesus!”

 

Kuinka Jeesuksen toinen tuleminen tapahtuu

Kun Jeesus palaa takaisin maan päälle ja tuo Jumalan valtakunnan mukanaan, hän ei tule vaatimattomasti. Hän ei saavu juuri kenenkään sitä tietämättä, kuten tapahtui ensimmäisellä kerralla. Eikä hän tule ratsastamaan aasilla. Eikä häntä tulla väheksymään, sylkemään silmille ja kohtelemaan kaltoin, Matt. 24:30: Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella.

Jeesus tulee murskaamaan tämän maailman valtakunnat, jotka ovat Saatanan vallan alla ja asettamaan oman iankaikkisen valtakunnan niiden sijalle.

Ilmestyskirjan 19 luku kertoo meille, että Jeesus syöksyy pilvistä taivaalliset sotajoukot mukanaan. Hänen silmänsä ovat niin kuin tulen liekit ja hänen päässään on monta kruunua. Hänen suustaan lähtee terävä miekka, jolla hän lyö kansoja ja on kaitseva niitä rautaisella valtikalla. Jesaja 63:2-3 taas kertoo meille, että hän polkee ja tallaa vihollisensa Jumalan oikeudenmukaisen vihan kiivauden viinikuurnassa niin, että heidän verensä pirskuu ja tahraa hänen koko valkean pukunsa.

Tämä kuulostaa rankalta tekstiltä ja sitä se onkin. Tämä on niin kauhistuttavaa tekstiä, että vilunväreet oikein kulkevat ihollani sitä lukiessani. Mutta näin voimallisesti Raamattu meille nämä asiat kertoo, joten en aio yhtään vähätellä tai pehmentää sitä. Siinä ovat vitsit vähissä, kun Jumalan mitta tulee lopulta täyteen ja hän vapauttaa koko oikeudenmukaisen raivonsa tämän maailman jumalattomiin. Heihin, jotka eivät kuulu hänen valtakuntaansa ja eivät ole alistuneet hänen herruutensa alle.

 

Vielä on mahdollisuus rauhaan Jumalan kanssa

Kenenkään ei tarvitse kuitenkaan joutua epätoivoon, vaikka ei vielä olisikaan Jumalan valtakunnassa. Vielä ei nimittäin ole liian myöhäistä. Jumala tarjoaa sinulle vielä rauhaa. Sinun ei tarvitse kohdata häntä vihollisenasi. Usko pois, että et halua kohdata häntä vihollisenasi. Me tiedämme, miten siinä käy. Mutta sinun täytyy solmia rauha HÄNEN ehdoillaan. Rauha Jumalan kanssa tulee HÄNEN ehdoillaan, ei sinun.

Haluatko, että kerron sinulle Jumalan ehdot? Ne ovat hyvin yksinkertaiset. Jumala vaatii, että sinä alistut hänen kuninkuutensa ja herruutensa alle. Kaikki mitä sinulla on, kaikki mitä sinä olet, alistat sen Jumalan vallan alle (5. Moos. 10:14, 1. Aik. 29:11, Ps. 50:12, Hagg. 2:8, Kol. 1:16).

Sinun omaisuutesi on nyt hänen omaisuuttaan. Sinun aikasi on nyt hänen aikaansa. Sinun tulevaisuuden suunnitelmasi ovat nyt hänen tulevaisuuden suunnitelmansa. Raamattu jopa käskee meitä vangitsemaan jokaisen ajatuksemme kuuliaiseksi hänelle (2. Kor. 10:5). Toisin sanoen Jumalalla täytyy olla täydellinen herruus elämässäsi! Se on kaikki tai ei mitään. Et voi elää puoliksi Jumalan valtakunnassa ja puoliksi sen ulkopuolella (Luuk. 9:62). Ja jos yrität näin tehdä, niin et petä ketään muuta kuin itseäsi ja tulet olemaan yksi niistä valitettavan monesta ihmisestä, jotka huutavat Jeesukselle tuomion päivänä, ”Herra, Herra”, mutta joille Jeesus sanoo:

‘Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät’. (Matt. 7:23)

Saatat nyt sanoa: ”Tuo kuulostaa tosi vaikealta: alistaa elämäni täysin Jumalan valtakunnalle.” Olet täysin oikeassa, se on vaikeaa. Sen takia Raamattu kutsuukin sisäänkäyntiä Jumalan valtakuntaan kapeaksi portiksi. Se on kapea, ei leveä, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät. Mutta tässä se on, tämä kapea portti on auki sinulle, se on aivan edessäsi. Sinun täytyy vain astua siitä sisään. Jos astut siitä sisään, se tulee muuttamaan elämääsi.

Jumalan valtakunnassa kävellään eri suuntaan kuin maailmassa. Elämäsi ei muutu helpommaksi, ei ainakaan maallisesta näkökulmasta. Jotkut ihmiset kuvittelevat, että kun he menevät kapeasta portista sisään, niin sen takana on leveä polku. Näin ei ole. Se leveä polku on leveän portin takana. Joten jos tällä hetkellä tunnet kulkevasi leveää polkua, harkitse tarkkaan, oletko ensinnäkään edes kulkenut oikeasta portista sisään. Kapean portin takana on kapea polku. Ei Jeesus muuten sanoisi:

“Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua.”(Luuk. 9:23)

Kenen mielestä itsensä kieltäminen ja päivittäinen ristin ottaminen kuulostaa helpolta? Ei se ole. Tämä on sitä kapean portin kapeaa polkua. Se ei ole helppoa. Joudut sanomaan ”ei” monille kiusauksille. Suosiosi tuttavapiirissäsi tulee laskemaan. Monet ihmiset tulevat pitämään sinua hulluna, tai vähintään omituisena. Sinua saatetaan pilkata ja sinun täytyy olla valmis jopa kuolemaan ennen kuin kiellät Jumalan. Kapea portti, kapea polku! Jumala antaa sinulle kyllä voiman ja resurssit voittoon kaikissa näissä asioissa, mutta sinä joudut päättämään astutko tästä kapeasta portista sisään.

Pyydän, ettet enää pitkitä tätä päätöstä. Älä haaskaa enempää aikaa. Jumala tarjoaa sinulla rauhan ehtoja juuri nyt. Olet ehkä monesti ajatellut, että kun jonakin päivänä saat elämääsi enempi mallilleen, niin sitten ehkä ajattelet Jumalan asioita enemmän. Mutta jos tunnet Pyhän Hengen vetävän sinua puoleesi juuri nyt, niin tee päätös ennen kuin sydämesi kovettuu uudelleen ja maailman riennot ja murheet vievät sinut mukanaan.

Kuolema tulee odotetulla ajalla hyvin harvalle. Mieti vain tuttavapiiriäsi. Se on äkkilähtö suurimmalle osalle meistä. Ei ole sattuma, että jotenkin päädyit kuuntelemaan tätä saarnaa tänään. Jumala on armossansa järjestänyt asiat elämässäsi niin, että juuri tänään, juuri nyt, saat tämän armotarjouksen häneltä vastaan kenties voimakkaampana kuin koskaan. Jos läimäytät tämän tarjotun armon takaisin vasten Jumalan kasvoja, niin silloin tulet kohtaamaan Jumalan viimeisenä päivänä, kun hän tuomitsee sinut kaikista elämäsi rikkomuksistasi hänen lakiansa vastaan, rikkomuksista joista jopa sinun oma omatuntosi on sinut monesti tuominnut.

Ne rikkomukset, jotka sinun mielestäsi ovat olleet pieniä, ovat itse asiassa vallan kauhistuttavia täydellisen pyhän Jumalan silmien edessä. Me olemme vain niin korruptoituneet ja turtuneet rikkomuksiimme ja tämän maailman alhaiseen moraaliin, että emme edes pysty tiedostamaan kuinka vakavia omasta mielestämme pienet rikkomuksemme ovat.

Tämä on rinnastettavissa siihen, että jos olisimme syntyneet kaatopaikalla ja eläneet siellä koko elämämme kavereidemme kanssa, tiedostaisimmeko kuinka likaisia me olemme? Mutta jos meidät sitten viedään täysin steriiliin leikkaussaliin, niin arvaa kuinka likaiseksi lääkäri meitä kutsuu. Samoin on Jumalan kanssa. Elämme koko elämämme tässä maailman kaatopaikalla synnin ympäröiminä ja ajattelemme, että emme ole tehneet mitään hirveitä syntejä. Mutta arvatkaapa onko Jumala meidän kanssamme samaa mieltä, kun saavumme hänen eteensä, hänen täydellisen pyhyytensä eteen?

Kehotan sinua, älä kohtaa Jumalaa vihollisenasi! Ota hänen rauhan tarjouksensa vastaan. Ota Jeesus vastaan pelastajanasi, herranasi, ja kuninkaanasi. Anna hänen verensä pestä sinut kaikesta synnistä puhtaaksi. Hän kärsi häneen uskovien puolesta niin, että tuomio kaikista meidän synneistä on jo sovitettu ja Jumala näkee meidät täydellisen puhtaana. Astu Jumalan valtakuntaan.

Aamen, tule herra Jeesus.

Lisää saarnoja osoitteessa www.maallikkosaarnaaja.com.

Post a comment