Käytännön vinkkejä parempaan rukouselämään, osa 2/3 (valittuja raamatunkohtia)

Johdanto

Edellisessä saarnassa aloitimme käsittelemään strategioita, joiden avulla voimme voittaa monia rukouselämäämme liittyviä ongelmia, jotka saattavat estää meitä rukoilemasta. Listasimme yhteensä seitsemän ongelmaa ja kävimme läpi kolme ensimmäistä,: Väsymys, kyseenalainen hyöty, sekä sanattomuus. Tänään jatkamme kahdella seuraavalla kohdalla:

4. Tylsyys: Tunnen, että rukoillessani sanon aina samat asiat samalla lailla yhä uudestaan ja uudestaan ja tämä on tylsää.

5. Tunnen, että rukouksiini ei vastata. Sitä paitsi, Jumalalla on varmaan tärkeämpääkin tekemistä kuin minun pieniin ongelmiini puuttuminen.

(Kohdat 6 ja 7 jäävät ensi kertaan)

6. Kiire: Välillä on niin kiire, että minulla ei yksinkertaisesti ole aikaa rukoilla.

7. Keskittymisen puute: Rukoilu vaatii paljon keskittymistä ja ajatukseni harhailevat helposti.

Tylsyys

Neljäs ongelma hyvään rukouselämään on tunne, että sanon rukoillessani aina samat asiat samalla lailla yhä uudestaan ja uudestaan ja tämä on tylsää. Niin onkin, mutta onneksemme sen ei tarvitse olla näin. Yksi erittäin hyvä strategia joka auttaa tähän, on “Raamatusta rukoileminen”. Ensinnäkään ei ole lainkaan huono idea lukea edes vähän Raamattua ennen rukoilua. Sydämemme on kylmä ja kova, joten on hyvä pehmentää ja lämmittää sitä Raamatun luvulla ja näin ikään kuin valmistautua tulemaan Jumalan eteen. Itse olen huomannut tämän vaikutuksen. Samaten, jos olen lukenut edes yhden luvun Raamatusta, niin siinä lukiessani mieleeni on varmasti tullut jotain uutta rukoiltavaa joko suoraan tai epäsuoraan tekstin kautta ja haluni rukoiluun on kasvanut.

Käyn läpi kaksi esimerkkiä, havainnollistaakseni mitä tarkoitan “Raamatusta rukoilemisella”. Avaa Raamattusi nyt Luukkaan kymmenenteen lukuun ja luetaan viisi ensimmäistä jaetta, ennen kuin jatkamme eteenpäin:

Luk 10:1: Sen jälkeen Herra valitsi seitsemänkymmentä muuta ja lähetti heidät kaksittain edellänsä jokaiseen kaupunkiin ja paikkaan, jonne hän itse aikoi mennä.

Luk 10:2: Ja hän sanoi heille: “Eloa on paljon, mutta työmiehiä vähän. Rukoilkaa siis elon Herraa, että hän lähettäisi työmiehiä elonkorjuuseensa.

Luk 10:3: Menkää; katso, minä lähetän teidät niinkuin lampaat susien keskelle.

Luk 10:4: Älkää ottako mukaanne rahakukkaroa, älkää laukkua, älkää kenkiä, älkääkä tervehtikö ketään tiellä.

Luk 10:5: Kun tulette johonkin taloon, niin sanokaa ensiksi: ‘Rauha tälle talolle!’

No niin, olen nyt lukenut ensimmäiset viisi jaetta ja nyt kertaan nämä jakeet uudestaan mielessäni, mutta samalla rukoilen ääneen niiden asioiden puolesta, joita ne tuovat mieleeni. Saatan rukoilla suoraan tekstin mukaan tai epäsuorasti, jos joku tekstin kohta esim. tuo jonkun henkilön tai tarpeen mieleeni:

Ensimmäinen jae ei tuo mieleeni mitään rukoiltavaa, joten en mieti sitä sen enempää, vaan jatkan seuraavaan jakeeseen. Jakeessa 2 rukoilen: Herra, pyydän että lähetät paljon työmiehiä elonkorjuuseen. Lähetä keskuudestamme paljon lähetyssaarnaajia matkaan, mutta samalla tee meistä kotimaassa olevista lapsistasi tehokkaampia lähetyssaarnaajia ihmisille ympärillämme. Omalla kohdallani pyydän, että käytät minua työkaluna esittämään pelastussanomasi ystävilleni työpaikallani ja että avaisit eräiden lähiomaisieni silmät ottamaan Jeesuksen vastaan. Olen todistanut heille niin usein, mutta he eivät tule ottamaan sinua vastaan, ellet sinä vaikuta heissä. Osoita heille armoa ja pehmitä heidän sydämensä. (Jae 3) Pyydän että pidät sanasi lähettiläät turvassa vihollisten keskellä ulkomailla, sekä annat rohkeutta meille kotimaassa oleville todistaa voimakkaammin. (Jae 4) Tee meistä lapsistasi myös anteliaampia tukemaan sinun valtakuntasi työtä ja täten keräämään rikkauksia taivaaseen, emmekä haalimaan niitä tarpeettomasti tässä maailmassa…”

Huomasitko? Ei tämä ole ollenkaan vaikeaa. Jos käytämme Jumalan sanaa rukoillessamme, niin meillä on aina loputon määrä asioita rukoiltavana. Otetaan vielä yksi esimerkki, vaikka Psalmeista. Niiden kautta on helppo rukoilla, sillä monet niistä ovat jo itsessään rukouksia tai ylistyksiä Herralle. Siirry Psalmiin 108. Tässä voin alkaa suoraan toistamaan Jumalalle ylistyksiä ja sitten poiketa sivuraiteille sitä mukaa, kun ajatuksia tulee mieleeni. Eli aloitan ihan kirjaimellisesti: ”(Jae 1) Minun sydämeni on valmis, Jumala, minä tahdon veisata ja soittaa; valmis on minun sieluni. (Jae 2) Heräjä, harppu ja kannel. Minä tahdon herättää aamuruskon. (Jae 3) Herra, sinua minä kiitän kansojen joukossa ja veisaan sinun kiitostasi kansakuntien keskellä. (Ja nyt poikkean sivutielle:) Herra anna anteeksi, miten usein olen niin kiittämätön sinua kohtaan. Monesti olet siunannut minua asioilla, joita olen pyytänyt, enkä ole edes lausunut kiitoksen sanaa. Monesti taas otan monet siunaukset sinulta itsestään selvyytenä, ikään kuin olisit minulle jotain velkaa tai ansaitsisin kaikki siunauksesi. Muuta sydämeni olemaan kiitollisempi ja arvostamaan sinua enemmän.”

Näitkö, miten helppoa tämä on? Rukouksemme aivan kuin pulppuavat pinnalle Jumalan sanan kautta. Meidän ei siis aina tarvitse toistaa samoja asioita samalla lailla. Rukoilun ei tarvitse olla tylsää.

Vielä yksi mielenkiintoinen seikka Psalmeista: Psalmeista näemme, että voimme myös mennä Jumalan luo iloisina, vihaisina, tai mikä onkaan henkinen tilanteemme. Monesti ajattelemme, että emme voi mennä Jumalan eteen esim. vihaisina. Mutta Psalmeista näemme, että voimme mennä Jumalan eteen iloisina, vihaisina (Ps. 140), masentuneina (Ps.88), pettyneinä (Ps. 74), turhautuneina (Ps. 22), jne.

Psalmeista näemme, että Jumala tavallaan antaa meille luvan valittaa hänelle ja tulla hänen eteensä turhautuneina. Ps. 142:4: Katso minun oikealle puolelleni ja näe: ei kukaan minua tunne. Ei ole minulla pakopaikkaa, ei kukaan minun sielustani välitä.

Jumala tietää meidän tunteidemme kirjon ja Psalmien kautta hän kertoo haluavansa meidän aina juoksevan hänen luo tilanteessa kuin tilanteessa. Hän kuulee, ymmärtää ja lohduttaa meitä. Psalmien kautta näemme, että emme ole ikinä yksin. Jokaisen Psalmin lopussa kirjoittaja kuitenkin muistaa Jumalan voiman ja lupaukset, ylistää häntä, ja alistuu Jumalan kaikkivoipaan tahtoon.

Rukouksiini ei vastata

Viides ongelma hyvään rukouselämään on saattanut joskus olla tunne, että Jumalalla on varmasti tärkeämpääkin tekemistä, kuin kuunnella ja vastailla minun rukouksiini, hänellähän on maailmankaikkeus hoidettavanaan.

Tällaiselle ajattelutyylille ei kuitenkaan ole kerrassaan mitään perusteita, sillä Jumala itse on sanonut meille, että hän kuulee meitä, 1. Joh. 5:14: Ja tämä on se uskallus, joka meillä on häneen, että jos me jotakin anomme hänen tahtonsa mukaan, niin hän kuulee meitä. (Katso myös Hepr. 4:14-16; 1. Joh. 5:14-15; Matt. 21:22; Joh. 14:13, 15:7)

Hän on myös sanonut haluavansa meidän tuovan kaikki asiamme hänen eteensä, Fil. 4:6: Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi,

Tosin Jumalan vastatessa meidän tulle olla valmis hyväksymään hänen viisas vastauksensa, olimmepa samaa mieltä hänen kanssaan tai emme. Muistakaamme myös, että Jumalan vastaus rukouksiimme ei ole aina ”kyllä”, vaikka hän on vastannut tarpeeksi usein ”kyllä” tietääksemme, että rukous toimii. Mietipä vain, kuinka monen asian puolesta olet rukoillut, joihin Jumalan on vastannut ”kyllä”. Emme vain monesti muista kiittää Jumalaa saatuamme myönteisen vastauksen rukoukseemme.

Emme siis voi sanoa, että Jumala ei vastannut rukouksiimme jos jotain asiaa ei tapahtunut. Ehkä Jumala vastasi, mutta vastaus oli ”ei” tai ”odota”. Sitä paitsi usein pyydämme ihan vääränlaisia asioita materialistisissa himoissamme, kun taas välillä pyydämme asioita, joita meillä jo on. Monet meistä ovat joskus rukoilleet ”lisää Pyhää Henkeä”. Ei sitä voi rukoilla lisää*. Room. 8:9 sanoo, että Pyhä Henki asuu jo kaikissa kristityissä. Voimme tosin rukoilla Pyhän Hengen vaikuttavan meissä voimakkaammin (Ef. 5:18; Ef. 4:30; 1. Tess. 5:19) ja tämähän tapahtuu siten, että emme saata häntä murheelliseksi (Ef. 4:30) olemalla tottelemattomia Jumalan käskyille. * Jotkut käyttävät Luuk. 11:13 kohtaa tukenaan sille, että meidän tulee rukoilla lisää Pyhää Henkeä. Kyseisessä jakeessa ei kuitenkaan ole kysymys siitä, että Jumala antaisi “lisää Pyhää Henkeä”, vaan siinä yksinkertaisesti pyydetään Pyhän Hengen suurempaa vaikutusta kristillisessä elämässämme. Morris, L. (1988). Luke: an introduction and commentary (Vol. 3, pp. 214–215). Downers Grove, IL: InterVarsity Press; Baker Exegetical Commentary on the New Testament (BECNT); http://www.gotquestions.org/Suomi/taytetty-Pyha-Henki.html

Kaiken tämän takia Jaakobin kirjeestä luemme, että meidän tulisi pyytää viisautta (Jaak. 1:5), jota Jumala lupaa myöskin antaa, jos sitä pyydämme. Viisauden myötä rukouspyyntömme paranevat.

Joskus taas pyydämme sinällään hyviä asioita, jotka voisivat olla Jumalan tahdon mukaisia, mutta pyydämme niitä vääristä motiiveista. Siksi Jumala ei voi antaa meille pyytämäämme, koska se voisi esim. tehdä meistä ylpeämpiä. Esim. onko se Jumalan tahto, että ymmärtäisimme Raamatun asioita paremmin? Totta kai (Ef. 5:17)! Mutta jos motiivinamme on saada lisää tietoa rehvastellaksemme sillä muille, niin eipä meidän tulisi ihmetellä, jos Jumala ei vastaa pyyntöömme.

Jumala haluaa parasta elämällesi. Matteuksen seitsemännessä luvussa Jeesus rinnastaa Jumalan maallisiin isiin (Matt. 7:8-11). Jos lapsi pyytää isältään jotain, jonka isä tietää olevan lapselle haitaksi, hän ei anna sitä. Lapsi on ehkä kiukkuinen eikä ymmärrä, miksi hänen pyyntönsä hylättiin, mutta hänen tulisi vain luottaa siihen, että isä tietää mikä on lapsen parhaaksi. Toisaalta, jos lapsi pyytää jotain, jonka isä tietää olevan lapsen parhaaksi, niin toteuttaako hän pyynnön? Totta kai! Hän rakastaa lastaan ja haluaa hänen parastaan. Jumala tietää, mikä on meidän parhaaksemme ja sanoo ”kyllä” silloin, kun se on parhaaksemme. Hän sanoo ”ei”, jos aika ei ole oikea, sekä samoin itsekkäille ja tyhmille pyynnöille. Rukoile, kunnes Jumala myöntää pyynnön tai vakuuttaa, että pyyntö ei ole hänen tahtonsa mukainen sinulle (Luuk. 11:5-12). Jumala ei ole luvannut täyttää halujamme, vaan tarpeemme. (Filip. 4:19, Matt. 7:7-11)

Tärkeimpiä rukouksia kristityn elämässä ovat “opeta minua rakastamaan sinua ennen kaikkea muuta” ja “muovaa oma tahtoni niin, että se on sopusoinnussa sinun tahtosi kanssa”. Kun me todella haluamme olla Jumalan tahdon mukaisia, kun olemme innostuneita näkemään hänen tahtonsa toteutuvan tässä maailmassa, kun kysymme, mikä tuo hänelle kunniaa, niin silloin hän on innokas antamaan meille mitä pyydämme. Joskus asiat, jotka ylistävät Jumalaa ja tuovat hänelle kunniaa, ovat miellyttäviä, kuten avioliitto tai lapsi. Joskus ne asiat ovat vaikeita meille, kuten epäonnistuminen, joka vähentää ylpeyttämme tai fyysinen heikkous, joka tekee meistä enemmän Jumalasta riippuvaisia (2. Kor. 12:7). Mutta kun rukoilemme hänen tahtonsa mukaan ja Jeesuksen auktoriteetilla, jatkuvasti, epäitsekkäästi ja uskossa, niin tulemme saamaan, mitä tarvitsemme*. *http://www.gotquestions.org/ask-and-you-shall-receive.html#ixzz3gGI4KWFI
(englanninkielinen teksti)

Jumala on siis kertonut meille varsin suoraan, että hän kuulee meitä. Hän on myös käskenyt meitä tuomaan kaikessa pyyntömme hänen eteensä. Voimme siis joko uskoa, mitä Jumala on meille kertonut tai syyttää häntä valehtelijaksi.

Mitkä asiat estävät Jumalaa kuulemasta meitä

Mutta vaikka rukoilisimme niin kuin pitää, on olemassa asioita, jotka voivat tehdä Jumalan haluttomaksi kuuntelemaan meitä. Jos tuntuu siltä, että rukouksemme eivät vain oikein suju ja tunnemme olevamme etäällä Jumalasta, meidän tulisi analysoida onko elämässämme mitään asioita, joiden Raamattu sanoo estävän rukouksiamme.

Jumalan lupaukseen toteuttaa kaikki, jota rukoilemme hänen tahtonsa mukaan, liittyy ainakin kolme asiaa, jotka voivat rajoittaa rukouksiamme.

1. Puolison kaltoin kohtelu

Meidän tulee kohdella puolisoamme hyvin, 1. Piet. 3:7: ”Samoin te, miehet, eläkää taidollisesti kukin vaimonne kanssa, niinkuin heikomman astian kanssa, ja osoittakaa heille kunnioitusta, koska he ovat elämän armon perillisiä niinkuin tekin; etteivät teidän rukouksenne estyisi.”

Miehet, kuulitteko tämän? Osoittakaa kunnioitusta vaimollenne, etteivät teidän rukouksenne estyisi. Raamattu kuvaa heitä heikommaksi astiaksi. Tämä ei tarkoita, että he ovat huonompia. He ovat erilaisia. He ovat herkempiä kuin miehet. Vaimomme ovat meihin miehiin verrattuina kuten kauniit posliinivaasit, eivätkä mitään katukuppilan kattiloita. Kohdelkaamme heitä tämä mielessä pitäen.

Jumala sanassaan ilmoittaa varsin selvästi, että hän ei vastaa rukouksiimme, jos emme kohtele vaimojamme kunnioituksella.

Jonkin aikaa sitten eräs ystäväni halusi puhua kanssani, koska hänestä tuntui siltä, että Jumala ei kuuntele hänen rukouksiaan. Sanoin hänelle, että Raamattu mainitsee kolme asiaa jotka voivat estää rukouksiamme ja aloitin kertomalla vaimojen kunnioittavasta kohtelusta. Ystäväni sanoi, että meidän ei tarvitse enää puhua tästä sen enempää. Hän tietää jo, mikä hänen rukouksiansa estelee.

Vaikka tässä jakeessa mainitaan vain miesten kohtelu naisia kohtaan, niin naisten tulee tietenkin myöskin kunnioittaa miehiään, Ef. 5:33: ”Mutta myös teistä kukin kohdaltaan rakastakoon vaimoaan niinkuin itseänsä; mutta vaimo kunnioittakoon miestänsä.”

Raamattu siis käskee meitä kohtelemaan puolisojamme hyvin, etteivät rukouksemme estyisi.

2. Tottelemattomuus ja katumattomuus

Puolisojen kunnioittamisen lisäksi Raamattu kertoo meille, että Jumala kuulee hänelle kuuliaisten ihmisten rukouksia. Jos sinulla on mielessäsi esimerkiksi jotain tietoisia tunnustamattomia syntejä, niin luuletko Jumalan kuuntelevan rukouksiasi? Joh. 15:7: ”Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, niin anokaa, mitä ikinä tahdotte, ja te saatte sen.” Sekä Ps. 66:18: Jos minulla olisi vääryys sydämessäni, ei Herra minua kuulisi. (Katso myös Jaak. 5:16).

Olkaamme siis tietoisia siitä, että ennen kuin oletamme Jumalan kuulevan rukouksiamme, meidän tulisi varmistaa, että emme piilottele mitään tunnustamatonta syntiä sydämessämme. Emmehän voi olettaa Jumalan kuulevan meitä, jos suhteemme häneen ei ole kunnossa.

3. Rukoileminen ilman uskoa

Raamattu sanoo, että meidän tulisi rukoilla uskon kanssa, Mark. 11:24: Sentähden minä sanon teille: kaikki, mitä te rukoilette ja anotte, uskokaa saaneenne, niin se on teille tuleva.

Useasti me itse rajoitamme omia rukouksiamme, koska emme usko Jumalan voimaan tai haluun toteuttaa pyyntöjämme. Kuvittelemme, että Jumalalla on jotenkin rajallinen määrä voimaa ja resursseja käytössään.

Hiljattain kuulin eräältä amerikkalaiselta pastorilta, miten heidän seurakuntansa oli rakentamassa uutta rakennusta, mutta ei halunnut ottaa velkaa. He olivat säästäneet rahaa jo jonkin tovin ja saaneet kokoon huomattavan määrän. He eivät kuitenkaan halunneet aloittaa rakentamista ennen kuin kaikki rahat olivat koossa. Mutta seurakuntalaiset alkoivat turhautumaan, kun rahaa vaan kerättiin ja mistään rakentamisesta ei näkynyt merkkiäkään. Niinpä seurakunnan vanhimmat päättivät pitää vielä yhden rahakeräyksen ja aloittaa työt sen jälkeen, kävi miten kävi.

He olivat laskeneet, että tarvitsisivat noin $50,000 lisää saadakseen rakennuksen pystyyn ja minimaaliseen käyttökuntoon paljailla betonilattioilla. Saadakseen rakennuksen täysin valmiiksi ja viimeisteltyä, he olisivat tarvinneet noin $100,000. Arvaa kumman rahasumman puolesta he rukoilivat? No $50,000 puolesta tietenkin. Yksi seurakunnan vanhimmista, nimeltään Don, päätti kuitenkin muiden tietämättä rukoilla koko $100,000 summan puolesta. Niinpä hän rukoili yhdessä toisen seurakunnan vanhimman kanssa tämän asian puolesta. Rukouksen päätyttyä tämä toinen henkilö, kenen kanssa hän oli juuri rukoillut, sanoi että “nyt kyllä pyydät liikaa. Don. Ei meidän seurakunnasta voi mitenkään saada tuollaista summaa kasaan”.

Rahankeräyspäivä koitti ja kun Don heräsi ja katsoi ulos, hän huomasi että ulkona oli kauhea lumipyry. Ajaessaan kirkkoon hän ajatteli mielessään: ”Jumala, olisit kyllä voinut nyt järjestää paremman sään täksi päiväksi, kun monet ihmiset eivät varmaan tule kirkkoon näin huonona kelinä.”

Rahankeräys kuitenkin järjestettiin ja rahoja laskettiin koko iltapäivä. Kun laskijat illempana tulivat ilmoittamaan, kuinka paljon rahaa oli kertynyt, he sanoivat sitä olevan noin $99,000. Tämän kuullessaan yksi seurakunnan vanhimmista juoksi ulos ja tuli muutaman minuutin päästä takaisin tuhannen dollarin shekki kädessään ja sanoi: “Tehdäänpä tuosta nyt tasasumma”. Hän eikä kukaan mukaan ollut tietoinen, että Don ja hänen kaverinsa olivat rukoilleet juuri $100,000 puolesta. Voitte vain arvata, kuinka paljon Donin ja hänen kaverinsa luottamus Jumalaan ja hänen voimaansa kasvoi. He rukoilivat ja Jumala vastasi. Jumala olisi tietty voinut myöskin vain antaa sen $100,000 ilman rukoiluakin, mutta sen vaikutus ei olisi ollut sama verrattuna siihen, miten Jumala nyt vastasi lastensa pyyntöön. Jumala sai vastatessaan kunniaa ja hänen lapsensa saivat suuremman ilon.

Ystävät, muistakaamme mitä Fil. 4:19 sanoo: Mutta minun Jumalani on rikkautensa mukaisesti täyttävä kaikki teidän tarpeenne kirkkaudessa, Kristuksessa Jeesuksessa.

Huomatkaa, että Jumala ei täytä meidän tarpeita rikkauksistaan, vaan rikkautensa MUKAISESTI. Jos joku miljardööri antaisi minulle vaikka $1000, voisin sanoa, että hän antoi minulle rikkauksistaan. Mutta jos hän antaa minulle miljoonan voisin sanoa, että hän antoi minulle rikkautensa mukaisesti. Jumala sanoo, että antaa meille rikkautensa mukaisesti. Kuinka rikas Jumala on? Äärettömän rikas ja hän antaa rikkautensa mukaisesti. Älkäämme siis rajoittako Jumalan voimaa ja rikkauksia rukouksissamme. Uskokaamme, että Jumala mielellään antaa meille kaiken, jota rukoilemme hänen tahtonsa mukaisesti.

Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että voimme jokainen rukoilla Jumalalta uutta Ferraria, Jaak: 4:3: Te anotte, ettekä saa, sentähden että anotte kelvottomasti, kuluttaaksenne sen himoissanne.

Ja jos joltakulta puuttuu uskoa rukoilla asioita, joita tosiaan voisivat olla Jumalan tahdon mukaisia, pyytäköön uskoa lisää kuten apostolit, Luuk. 17:5: Ja apostolit sanoivat Herralle: “Lisää meille uskoa”. (Katso myös Mark. 9:24)

Olkaamme siis tarkkaavaisia, että rukouksemme eivät estyisi:

  1. Huonon käytöksen takia puolisoamme kohtaan.
  2. Tottelemattomuuden ja katumattomuuden takia Jumalaa kohtaan.
  3. Uskon puutteen vuoksi.

Kertaus

Tylsyys

Tämänpäiväisen saarnan ensimmäinen ja samalla saarnasarjan neljäs este hyvään rukouselämään oli tylsyys. Mutta huomasimme, että tämä ongelma poistuu helposti, jos rukoilemme suoraan Raamatusta, rukoillen asioita, joita kyseiset raamatunkohdat tuovat juuri sillä hetkellä mieleemme.

Rukouksiini ei vastata

Viides este oli tunne, että rukouksiimme ei vastata. Jumala on kuitenkin kertonut kuuntelevansa meitä, josta todisteena ovat monet rukoukset, joihin olemme monesti kiittämättömästi saaneet Jumalalta vastauksen elämämme aikana. Jumala on käskenyt meitä tuomaan kaikessa pyyntömme hänen eteensä ja on luvannut kuulla meitä.

On kuitenkin kolme asiaa, jotka voivat estää rukouksiamme:

1. Puolison kaltoin kohtelu

2. Tottelemattomuus ja katumattomuus

3. Rukoileminen ilman uskoa, minkä ei ikinä pitäisi olla este, koska voimme rukoilla uskoa lisää.

Rukoilkaamme

Ohjaa ja johdata meidät parempaan rukouselämään kanssasi. Erityisesti poista elämästämme esteet, jotka estävät sinua kuulemasta meitä. Ohjaa meidät kohtelemaan puolisoitamme paremmin, olemaan piilottelematta ja katumatta syntejämme, sekä rukoilemaan vahvemman uskon kanssa. Pyydämme sinulta kuten apostolit: Herra, lisää meille uskoa! Aamen.

Lisää saarnoja osoitteessa www.maallikkosaarnaaja.com

Post a comment